Емблематични фигури ще участват в”Нощта на легендите” – мач на ветераните в Горна Оряховица

Емблематични фигури от българския футбол ще участват в мача на ветераните на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица. Мачът “Нощта на легендите” ще се състои на 27 май от 20:00 часа. Под прожекторите на стадиона ще излязат ветерани от три поколения, играли в „Локомотив“ (ГО) и „Етър“ (ВТ).
На зеления килим футболните легенди Красимир Балъков, Ивайло Йорданов и Бончо Генчев ще върнат запалянковците в горещото лято на 94-та година, когато българският национален отбор спечели бронзовия медал от Световното първенство по футбол в САЩ.


Организатори на този футболен празник са кметът на Община Горна Оряховица инж.Добромир Добрев, президентът на ФК „Локомотив“ (ГО) Даниел Костадинов, а председателят на Зоналният съвет на БФС В.Търново Бончо Генчев е съорганизатор на проявата. Самият Бончо Генчев ще играе по едно полувреме за всеки от отборите. Друга легенда на двата тима Валентин Игнатов е имал огромното желание да присъства, но в последния момент е спрян от ангажиментите си в Кипър (там той работи в “Омония” /Арадипу/, където е директор на юношеската академия).
По идея на Бончо Генчев мачът ще бъде ръководен от женска съдийска бригада, като ще се изиграят две полувремена от по 30 минути. На треньорската скамейка за „Локомотив“ (ГО) ще седне Петър Кирилов, а Георги Василев, пък ще води селекцията на Етър“ (ВТ). Двамата са били на чело на двата отбора в най-успешните им години, тогава когато двата тима са силни в професионалния футбол, тогава и футболът в региона отбелязва разцвет и се развива.
Специално Красимир Балъков за пръв път ще облече виолетовия екип поне от 20 г. насам, тъй като той не успя да направи бенефис с „Етър“. На този мач ще се съберат три поколения футболисти, което прави зрелището гарантирано. Организаторите се надяват, че хората ще се стекат масово на стадиона, за да видят своите любимци. За „железничарите“ се очаква да излязат освен Ивайло Йорданов, още Нако Дойчев, Ангел Червенков, Ангел Минчев, Филип Филипов, Ценко и Левент Гавазови, Адалбедрт Зафиров, Димчо Марков, Яков Папарков, Димитър Балабанов, Назиф Кадир и др. Ще бъдат почетени и ветерани като Йордан Ценов, Иван Върбанов и Тодор Маринов. За „виолетовите“ пък ще играят освен Красимир Балъков още шампионите Георги Георгиев, Сашо Христов, Генчо Генчев, вечният голмайстор Димитър Цеков, Георги Цингов, Митко Аргиров и др.
На полувремето ще бъдат наградени призьорите от фото конкурса “Любов в черно-бяло”, който приключи в понеделник (22.05.2017). Организаторите на “Нощта на легендите” заявиха, че се надяват стадионът да бъде пълен, а входът е свободен. Те показаха и специалните фланелки на двата отбора за мача, като тези на домакините са само с № 29, защото на 29 май е празникът на Г. Оряховица. Проектът е дългосрочен, а Бончо Генчев вече анонсира, че предстои и реванш на също обновения стадион „Ивайло“, който ще е още наесен или най-късно за празника на В. Търново 22 март.

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*