Ивайло Йорданов и Александър Димитров остават в „Локомотив”

Спортно-техническият щаб на „Локомотив” остава непроменен и в „Б” група. Ивайло Йорданов, Алексаднър Димитров и Владимир Манолков почти сигурно ще продължат да работят с отбора. Като, разбира се, не са изключени изненади и в последния момент.

„Локо” подновява подготовка на 19 юни. Ще бъдат извикани всички футболисти, чиито договори не са изтекли. Очакват се още в първите дни на подоготовката към отбора да се присъединят поне трима нови футболисти – нападател, крило и централен защитник.

На този етап си тръгват Кавдански, Фиданин, Керчев, Кифуети и Джоман. Договорите на петимата са изтекли и те вече са свободни агенти. Ако все пак треньорите решат, ще има преговори с Керчев и Фиданин за евентуалното им оставане в Горна Оряховица.

Всеки от останалите може да бъде освободен, само ако има трансфер, който да ни удовлетворява, категорични са от ръководството на клуба. Засега официално няма заявен интерес към никой от играчите на „Локо”. Има устно запитване за Милен Желев от чуждестранен клуб, но не и конкретна оферта.

Много е вероятно чужденците да си намерят отбори и да бъдат трансферирани. Един Бен Отман, който е национал на Тунис, почти сигурно ще си подсигури нов отбор. Ръководството все пак би искало да запази някои от младите с добър потенциал чужденци като Мадианга и Ндонгала, но всичко е въпрос на възможности и преговори.

На този етап почти всички досегашни спонсори са потвърдили подкрепата си за отбора и през новия сезон, така че проблеми с бюджет като за „Б” група няма да има.

Все още не е уточнена дата за Общо събрание, което да избере нов председател на Управителния съвет. Най-вероятно ще е през август, заради нуждата от 45-дневно предварително обявяване в Държавен вестник.

Не смятам, че президентът Даниел Костадинов трябва да поеме цялата вина за отпадането на „Локомотив”. Отговорността ни е споделена, но не мисля, че има от какво да се срамуваме. Грешки, разбира се, имаше, като например допуснатото голямо текучество. Но отборът беше обезпечен. Футболистите имаха всички необходими условия. Така че не очаквам да има големи сътресения и кадрови промени в новия Управителен съвет, коментира Огнян Стоянов, който в момента представлява клубното ръководство.

Източник: regnews.net

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*