„Локомотив” направи първа тренировка, Александър Димитров започва да гради нов отбор

„Локомотив” направи първа тренировка след лятната пауза под ръководството на старши треньора Александър Димитров. След заниманието спортно-техническият щаб на клуба имаше среща с Управителния съвет и кмета на Общината. Александър Димитров получи пълен карт-бланш да направи селекция по свой вкус. Според ръководството на клуба и Общината той ще разполага с достатъчно бюджет, за да изгради конкурентен отбор във Втора лига, тъй като повечето от спонсорите за заявили подкрепа и за следващия сезон. Идеята е да се търсят млади и перспективни български футболисти.

На практика Александър Димитров ще трябва да гради нов отбор, тъй като голяма част от титулярите в Първа лига напускат. След Кифуети, Кавдански, Банков, които си тръгнаха защото са с изтекли договори, напускат Софиен Муса и Бен Отман. Двамата са се разбрали с клуба да си откупят правата и да си търсят нови отбори. Същата схема ще предприеме и Милен Желев. Вероятно и Ндонг. За него има интерес от втородивизионен френски клуб, така че може да се стигне и до трансфер. Какво ще предприеме Н’Донгала Фунду ще стане ясно след няколко дни. Той има разрешение да се присъедини към отбора по-късно, тъй като е младоженец.

Жан Амброуз е единственият изчезнал безследно на този етап. Клубът е подал жалба във ФИФА и ще настоява за спиране на правата му.

Стефан Цонков и Влади Узунов остават в отбора. По всяка вероятност нов договор ще бъде предложен на Фиданин. Симеон Мечев постепенно се възстановява от контузията и ще поднови тренировки с отбора.

Подготовката ще бъде изцяло при домашни условия. Лагери това лято не се предвиждат.

Източник: regnews.net

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*