Александър Димитров: Започваме не от нулата, а от минуса

Искахме да запазим ядрото от стария отбор, но не стана. Как и кой допусна това да се случи, не мога да коментирам. Факт е, че всички футболисти, които имаха възможност да разтрогнат договорите си, го направиха. Правим напълно нов отбор. Би било хубаво да кажа, че започваме от нулата. Но всъщност ние започваме от минус, коментира старши треньорът на „Локомотив” Александър Димитров ден след подновяването на подготовката.
Преди няколко часа Стефан Цонков и Влади Узунов се присъединиха към групата, която разтрогна договорите си с клуба. На практика в момента Александър Димитров разполага само с четирима от опитните футболисти – Мечев, който още се възстановява от контузия, Красен Трифонов, Любо Генчев, с който се водят преговори и Фиданин, на който е предложен нов договор и той принципно се е съгласил.

Не се страхувам, но наистина съм притеснен. Единственото хубаво е, че имаме добър екип, заяви още Димитров. Задено с него са помощниците му Димчо Ненов и Еролин Кичуков. В щаба остава и Милчо Сирмов.

На проби започват да идват нови момчета, но в момента „Локомотив” реално е без отбор и дори контролата в събота в Елена е под въпрос заради липса на футболисти.
Най-доволен в момента е треньорът на вратарите Кичуков. Той има трима кандидати за вратарския пост – един португалец, Митко Николов от „Нефтохимик” и Криситян Кацаров от „Локо” (Пд).

Ние сме тук, защото приехме като личен провал отпадането. Не че беше наша вината, но се случи по наше време. Искаме своя реванш. Пък и аз се върнах към българския футбол, защото Александър Димитров ме убеди, че има млади и талантливи хора в него. Той е един от най-знаещите ни млади треньори, трябва да има шанс да натрупа опит и да прояви знанията си на практика, каза пък спортно-техническият директор Ивайло Йорданов.

За мен вината е, че един мениджър работи с кажи-речи целия отбор – 9 чужденци, плюс вратаря Банков. Това може би е обяснението защо в един мач те играят, а в другия – не. Със сигурност това е обяснението защо сега всички се разбягаха. Кой как им е сключвал договорите и защо е допуснато да има такива клаузи, не искам да коментирам сега. В момента имаме задача да направим отбор и смятаме да го направим, каза още Йорданов.
Източник: regnews.net

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*