„Локомотив” завежда серия от дела срещу футболисти

Серия от дела във ФИФА завежда горнооряховският „Локомотив” срещу футболисти, които напуснаха клуба без да уредят правата си. Ще спрем правата им, докато не си уредят взаимоотношенията с нас. Няма да позволим да се подиграват с „Локомотив” и горнооряховчани, които обичат футбола, категоричен е спортно-техническият директор Ивайло Йорданов.

Делата никак няма да са малко, защото почти всички „звезди” на „Локо” от миналия сезон са се изнизали без да кажат дори довиждане. На практика само Бен Отман и Муса са откупили правата си и са се разделили с клуба по цивилизован начин. Жан Амброуз изчезна още преди края на сезона и беше първият, срещу когото клубът заведе дело за спиране на правата. В началото на тази седмица са прекратени отношенията с Ндонг и той е с дисциплинарно уволнение заради неявяване на работа. Срещу него също ще има процедура във ФИФА. Същото ще се случи с Аристоте Н’Донгала и Карл Мадианга, ако не се появят на тренировки, което едва ли ще стане.

В момента още е трудно да се говори, че имаме отбор. Преговаряме с много футболисти и сме в процес на подписване на договори. Има вече 7-8 момчета, с които сме се разбрали, но процесът е отворен и сме далече от края, каза Ивайло Йорданов.

„Локомотив” трябва да картотекира футболистите си в БФС на 19 юли, а на 24 юли ще изиграе първия си мач от новото първенство на Втора лига като домакин на „Поморие”.

Преди това ще има последна контрола с отбор от Израел на 16 юли (неделя). Мачът е на базата на националния отбор в Бояна, където са на подготовка израелците.

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*