Юлис Ндонг не е приключил с „Локомотив”

Габонският национал Юлис Ндонг изригна в Интернет как „Локомотив” му е провалил трансфера в „Левски” миналата зима и как вече си е уредил отношенията с горнооряховския клуб и вече е свободен агент, очакващ оферти. Само че, оказва се, ОФК „Локомотив” още не знае за уредените взаимоотношения с иначе талантливия футболист.

С Ндонг имаме споразумение, че трябва да откупи правата си. Според това споразумение в началото на август той трябваше да направи първата вноска, но досега няма постъпил нито лев, заявиха от клуба. Той е уволнен дисциплинарно заради неявяване на тренировки, а срещу него има заведен иск във ФИФА и правата му са блокирани. На този етап Ндонг не може да играе никъде и твърденията, че е уредил нещата с „Локомотив” са спекулация, коментираха още от клубното ръководство.

Каква е сумата, срещу която Ндонг може да откупи правата си, от клуба не пожелаха да коментират. Става въпрос за петцифрена сума, доста сериозна за стандартите на клуб от нивото на „Локомотив”. Без да бъдат удовлетворени нашите изисквания и преди да е минало делото, футболистът не може да играе, категорични са футболните шефове.

Французинът с габонско потекло дойде в „Локомотив” преди година и бързо се наложи като един от водещите футболисти на играещия тогава в Първа лига отбор. Добрите му изяви бяха забелязани и от селекционерите на националния отбор на Габон и Юлис записа няколко участия в международни срещи. След изпадането на „Локомотив” от Първа лига той пожела да напусне отбора, въпреки че договорът му не е изтекъл. Принципно бе постигнато разбирателство между играча и клуба, че ще си тръгне, ако бъде трансфериран или ако си откупи правата, както например направиха Слим и Муса. Габонецът обаче изчезна и преди месец бе дисциплинарно уволнен. Срещу него бе пусната жалба във ФИФА. Както и срещу още 4-5 звезди от стария „Локомотив”. Делата обаче още не са тръгнали по същество.

Източник: regnews.net

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*