Александър Димитров: Оставам твърдо в Локо (ГО)

Отборът на ФК “Локомотив” (ГО) ще зимува на 6-то място с актив от 25 точки от 17 изиграни мача. В класирането тима можеше да заеме по-челно място, но липсата на късмет и повече класа го лиши от това. Началото бе поставено от “кота нула” и от тук нататък има основа върху, която може да се надгражда.

Старши треньорът на “железничарите” Александър Димитров споделя за трудностите съпътстващи работата в клуба: “На всички е известно, че ни напуснаха всички футболисти играли в ПЛ. Оказахме се с доста финансови задължения и с ограничен бюджет, а това бе фактор оказващ влияние върху селекцията и организацията на работата в клуба!

Въпреки всичко това мога да кажа, че поставихме една не лоша основа на, която можем да стъпим и да започнем да надграждаме. Необходими са няколко нови попълнения за пролетния полусезон, за да може “Локомотив” да изглежда още по-добре и да играее както искам аз. Селекцията, както през лятото, така и сега върви доста трудно. Искаме да променим стратегията на заплащането в “Локомотив” (ГО). Ние плащаме възнаграждения като на един учител и на един общо практикуващ лекар, защото футболът е професия до време и даваме шанс на футболистите да си заработят парите.

Трябва да кажа, че това не е общоприета практика, както у нас така и в световен мащаб. Много добре знаем какви суми се плащат за трансфери, ето например най-горещия на Върджил Вандайк за 85 млн. евро от “Саутхямптън” в “Ливърпул”. Този, а и други трансфери са обвързани с многобройни рекламни договори, поставени цели за участие в ШЛ, ЛЕ, финал за купата на страната и т.н.

Парите трябва да бъдат заработени с постигане на определени цели поставени от ръководителите – влизане в ПЛ, престижно класиране в ПЛ, финал за купата на България или участие в Европа. Пак казвам искаме парите да бъдат заработени, а не да ги даваме предварително (на ръка), искаме промяна. Няма проблем да раздадем хубави пари, но при извършване на определена дейност и изпълнение на целите поставени от ръководството. По този начин на работа и футболистите и клуба ще бъдат защитени. Миналата година в ПЛ се похарчиха много пари, но целта поставена от ръководството не бе изпълнена!

Работим по селекцията, както казах трудно, искаме да привлечем нужните ни нови футболисти за определените линии. Дори и да не привлечем ново играчи ще разчитаме на тези, които играха през есента. Футболистите показаха много добро ниво в някой от мачовете, но непостоянството ни изигра много лоша шега в останалите. Върху това постоянство ще работим в подготовката и през пролетния полусезон! Дебело мога да подчертая, че аз и екипа ми можем да развиваме качествата на футболистите – един Ивайло Тодоров, който играе все по-добре, Мариян Иванов израсна доста и се вижда класата в играта му, рестартирахме кариерата на Деян Христов, много добре заиграха Якуб Идризов, Кристиян Димитров и младоците Веселин Любомиров и Георги Чукалов.

Това е проектът по, който работим от лятото и искаме да доразвием в бъдеще. Който иска да се развива да заповяда в “Локомотив” (ГО). Това е трамплин за неговото развитие и израстване”. – сподели Александър Димитров.

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*