Позиция на OФК “Локомотив” (ГО) относно законопроекта на Валери Симеонов

От ръководството на ОФК “Локомотив” (Г. Оряховица) искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 04 юни 2020 година от депутата Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб. Предоставените спонсорни средства от тяхна страна са от изключително важно значение за клуба ни. ОФК “Локомотив” (ГО) е клуб, който в последните години се утвърди, като един от добрите отбори във Втора Професионална лига, а преди това през годините и в А, и Б група.

В ДЮШ на ОФК “Локомотив” (ГО) тренират около 200 деца, състезаващи се във всички редовни първенства към БФС. Безспорен факт е, че нашият клуб е дал на родния футбол големи имена от далечното и близкото минало. ОФК “Локомотив” (ГО) е един от малкото клубове в България, запазил своята автентичност, отбор, който може да напълни своя стадион.

Надяваме се законопроекта да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения, които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият футболен клуб.

С уважение,
ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица)

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*