“Локомотив” (ГО) и “Янтра” (Габрово) завършиха наравно в контрола

Девет юноши на “Локо” (ГО) играха за мъжкия отбор в контролата

Отборът на ОФК “Локомотив” (ГО) изигра първата си контрола в лятната подготовка на отбора за новото футболно първенство на Втора Професионална лига.
“Железничарите” завършиха наравно с новака в професионалния футбол ОФК “Янтра” (Габрово). За домакините резултатът откри в 42′ минута Владислав Мисяк. Изравнителния гол за момчетата на Милчо Сирмов отбеляза новото попълнение Виктор Митев в 50′ минута на срещата.

ОФК “Локомотив” (ГО): Христов, Марков, Райчев, Ташев, Чалъков (к), Неделчев, Енев, Цачев, Митев, Мирчев

Резерви: Василев, Бончев, Иванов, Статев, Йордан Димитров, Чакалов, Бакърджиев, Юнуз, Славов, Димитров

Като титуляр започна 17-годишния полузащитник Янислав Цачев, който има мачове за мъжкия отбор в миналото първенство. През втората част в игра се включиха юношите Тодор Бакърджиев (18 години), Звезделин Бончев (17 години), Ивайло Чакалов (18 години), Иван Славов (17 години), Кирил Димитров (18 години), Стефан Иванов (19 години) и Йордан Статев (19 години). Стефан Иванов е юноша на ДЮШ на ОФК Локомотив” (ГО) преминал през ДЮШ на “Левски” (София) и “Ботев” (Пловдив). Йордан Статев също е юноша на “черно-белите”, преминал през ДЮШ на “Лудогорец” (Разград).

Трима юноши от Горна Оряховица пропуснаха двубоя с ОФК “Янтра” (Габрово) – Момчил Кузманов (18 години) поради заболяване, който има мачове за представителния отбор през миналото първенство на ВПЛ, младият вратар Ивайло Стефанов (16 години) по семейни причини и Иван Иванов (18 години), който още не е възстановен от контузия. Иванов е юноша на “Локо” (ГО) играл за ДЮШ на “ЦСКА-София” (София).

“Като за първа контрола съм доволен от старанието на футболистите. Доволен съм от нашите юноши, които се включиха добре в проверката.
Имаме още доста работа и какво да изчистим и да подобрим в нашата игра. С още три нови попълнения считам, че нещата ще си дойдат на място!” – сподели Милчо Сирмов.

Както се очаква, 12 юноши този сезон във Втора Професионална лига ще защитават цветовете на “Локо” (ГО), което е прецедент в професионалния футбол.

Контролната среща между ОФК “Янтра” (Габрово) и ОФК “Локомотив” (ГО) се игра на стадион “Христо Ботев” в град Габрово пред около 500 зрители като ¼ бяха от Горна Оряховица.

Следващата проверка на “железничарите” е на 1 юли 2020 г. (сряда) срещу дублиращия отбор на “Лудогорец” на стадион “Локомотив”.

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*