“Банков: В Локо (ГО) се наслаждаваме на играта”

Вратарят на „Локомотив“ Г.Оряховица Николай Банков е роден на 19.11.1990 година в град Добрич. Футболния му път започва в родната „Добруджа“. Първият му истински треньор така да се каже е Илко Станчев. Банков е играл за отборите на „Спартак“ Варна, „Миньор“ Перник, „Хасково“, „Пирин“ Благоевград, „Добруджа“ Добрич.
Пристигането му в Горна Оряховица е свързано с (бившия треньор) Ангел Червенков. „Щом е получих покана да заиграя в отбора на „железничарите“ приех без да се замисля, защото от „Б“ група е трудно да си намериш нов отбор, а и предизвикателството Първа лига е голямо.“ – спомня си Банков.

След идването на новия треньорски тандем отборът е във възход „Промени се мисленето на колегите ми, новите момчета Цецо, Матиас, Игор и последните двама Обам и Слим вдигнаха много класата на „Локо.“ – споделя Николай.
Щом са разбрали, че Милен Желев е извикан в разширения състав на националния отбор всички са го поздравили „Радваме се за него, защото той е едно много трудолюбиво момче. От такъв малък отбор да получиш повиквателна е голяма гордост. От двадесет и пет години доколкото знам от „Локомотив“ Г.Оряховица не е имало национал.‘ – с усмивка коментира вратарят.

След победата над „Локомотив Пловдив Матиас Курьор му подарил наградата си за играч на мача „Невероятен бе жеста на Матиас той ми подари бутилката с щампанско, трогнах се много. Достоен човек е той истински професионалист.“ – разказва Банков.

„Когато топката лети към вратата ти и от малка точка става голяма топка ти реагираш инстинктивно. За този миг ти се подготвяш цяла седмица, за теб е поредния мач, това е твоето представление, за което си репетирал много. Всичко е инстинкт , правилно заставане и позициониране. Благодаря на треньора Тодор Попов, с него наблягаме главно на това. Тренировките му са много добри.“ – отговаря Николай.
„Очакванията ни за мача с „Верея“ са за добра игра, да играем футбол и да се насладим на играта. Естествено излизаме за победа!“ – лаконичен бе отлично играещият за „Локомотив“ Г.Оряховица вратар Николай Банков.
02.ноември.2016 год.
Вестник „Меридиан Мач“ Йордан Хинков

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*