ОФК “Локомотив” (ГО) започва подготовка за новото първенство

ОФК „Локомотив“ (ГО) не можа да запази своя професионален статут и изпадна от Втора Професионална лига. През новото първенство (сезон 2021-2022 година) клубът ще играе при аматьорите от Трета Северозападна лига. За последно „черно-белите“ играха в аматьорския футбол през 2013/2014 година.

Шест сезона „Локо“ (ГО) беше част от Втора Професионална лига, а през 2016/2017 игра и в Efbet лига. През тази пролет воденият от Георги Иванов-Геша отбор не успя да запази своето място във Втора лига и след последния двубой, загубен от ПФК „Септември“ (София) с резултат 3:0, загуби мястото си във Втора лига. След изпадането от професионалния футбол пред „железничарите“ предстои ново футболно предизвикателство, наречено „В“ група. От старите футболисти всички напуснаха, напусна и треньорския щаб и на практика всичко ще трябва да започне отначало.

Отборът ще бъде воден от добре познато име, рожба на ДЮШ  на ОФК „Локомотив“ (ГО) – Марин Байчев. Негов помощник ще е и друг възпитаник на школата – Лъчезар Русев, треньор на вратарите ще е Даниел Захариев, също свързан с ДЮШ. ОФК „Локомотив“ (ГО) ще стартира своята подготовка за новото първенство на 28 юни 2021 г. От 18:00 часа на стадион „Локомотив“, тогава всички почитатели и фенове на отбора ще видят новото лице на „Локо“ (ГО).

„На практика ние градим изцяло нов отбор. Ще наблегнем на футболисти от нашия регион, играли при нас и излезли от нашата школа. Искаме да привлечем няколко по-опитни футболисти, за да можем да сглобим боеспособен отбор. На юношите ни, играли миналото първенство във Втора лига, също ще разчитаме. Започваме в понеделник на 28 юни от 18:00 часа и ще се готвим до началото на новото първенство, като наблегнем на физическата и тактическата подготовка на момчетата. Ще изиграем и шест контроли изцяло със съперници от „В“ група“ – сподели старши треньорът Марин Байчев.

Контролни срещи на ОФК „Локомотив“ (ГО):

ОФК „Локомотив“ (ГО) – ФК „Етър“ II (В. Търново)
10.07.21 г. от 18:30 часа, стадион „Локомотив“ – гр. Г. Оряховица

ПФК „Спартак“ (Плевен) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
14.07.21 г. от 18:00 часа в гр. Плевен

ФК „Янтра“ (П. Тръмбеш) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
17.07.21 г. (часа и мястото ще се уточнят допълнително)

ФК „Севлиево“ (Севлиево) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
21.07.21 г. от 18:30, стадион „Г. С. Раковски“ – гр. Севлиево

ФК „Локомотив 1927“ (Дряново) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
24.07.21 г. (часа а мястото ще се уточняват допълнително)

ОФК „Академик“ (Свищов) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
31.07.21г. от 18:30 часа, стадион „Академик“ – гр. Свищов

Share This:

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*